Jamon Serrano Serrano Sonka (6kg)

Jamon Serrano Serrano Sonka (6kg)

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!
Legutolsó ismert ár (2016. 02. 05.): 29 990 Ft

Amik még érdekelhetik

Termékleírás
Jamon Serrano sonka 6 kg állvánnyal sonkavágó késsel                                                                                           Ideális húsokhoz, halakhoz, zöldségekhez, és kenyérhez, 11 részes késkészlet.
Ergonomikus, csúszásmentes komfort nyelekkel, ezáltal bravúrosan illeszkedik a kézbe.
Egyedi design, praktikus használat.
A szett tartalma:
1db hentesbárd,
1db fűszeraprító,
1db filéző kés,
1db gyümölcs- és zöldséghámozó kés,
1db univerzális olló
4db steak késA   jamón serrano  vagy  jamón blanco  az általunk is jól ismert fehér sertésből származik, amit zárt térben hizlalnak. A serrano elnevezés tulajdonképpen a sierra-ra, azaz a hegyvidékre utal, ahol a legideálisabbak a szárítás feltételei.  Minőségi kategóriáit nem a sertés táplálkozása, hanem a sonka érlelésének hosszúsága szabja meg. Ezek alapján a következő minőségi besorolásai vannak: Jamón Serrano de  Bodega : 9-12 hónapos érlelésJamón Serrano de  Reserva : 12-15 hónapos érlelésJamón Serrano de  Gran reserva : több mint 15 hónapig érlelik   Paleta ibérica by G. RóbertÉs azt hiszem itt kell megemlítenem a  jamón mangalicá- t, ami nem tévedés, a Magyarországon tenyésztett mangalicából készült spanyol sonka. Állítólag a  cerdo ibérico távoli rokona, és hosszú érlelés után nagyon zamatos sonkát ad, mint azt több spanyol ismerősöm is alátámasztotta. Tulajdonképpen, a spanyol igények miatt kezdték el ismét tenyészteni Magyarországon az 1990-es években.  A sonka érlelése: 
  • Egymásra rakva besózzák őket tengeri sóval, (hagyományosan ahány kiló a sonka, annyi napig hagyják benne).
  • Hideg helyen szárítják 45-65 napig, hogy a só a belső részeket is eléreje.
  • Meleg vízzel lemossák és lekefelik, hogy ne maradjon a külső részén só.
  • Szárítóba viszik, ahol kölönböző hőmérséklet ingadozások és szellőztetési viszonyok között tartják 6-9 hónapig.
  • Speciális "pincében" 6-19 hónapig készre érlelik .
Jamón-nak, azaz sonkának csak a hátsó lábat, azaz a combot hívjuk, mert egészben érlelve, a gyakorlatlan szemnek (nekem például), az első lábak is ugyanúgy néznek ki. De ugye az már nem sonka, hanem  paleta,   ami a sertés lapocka "sonkája".  Ez is rendkívül finom, hiszen ugyanúgy készül mint a comb sonka, de jóval alacsonyabb áron vásárolható meg.   Ha előrecsomagolt a sonka  Ha felszeletelve és előrecsomagolva veszünk sonkát vagy  paleta -t, nagyon fontos, hogy fogyasztás előtt legalább háromnegyed vagy legalább fél órával kivegyük a hűtőből, kicsomagoljuk és ha már kicsit átmelegedett, egyenként elválasztva őket egy tálra tegyük, hogy "megszellőzzön", és átvegye a normál szobahőmérsékletet. Ilyenkor szépen elkezd csillogni és illatozni... Hosszú ideig nem érdemes tárolni bontott állapotban, mert gyorsan megszárad.    Így is ismerheti: Serrano Sonka 6 kg, SerranoSonka6kg, Serrano Sonka (6 kg)
Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^